Skip to main content

Vliegwieltraining voor sporters

Steeds vaker wordt het puur op absolute kracht oefenen voor moderne functionele trainingen beschouwd als een methode die niet meer van deze tijd is. Gedegen onderzoeken tonen namelijk aan dat het trainen op spiervermogen, verkortings- en verlengingssnelheden veel meer effect sorteert. De vliegwieltraining, oftewel kinetic training, werd aanvankelijk bedacht voor astronauten, maar blijkt inmiddels op aarde ook zeer succesvol. Het werkt buitengewoon goed voor het voorkomen van blessures en wordt gezien als een van de meest doeltreffende en veilige methodes om sportrevalidatie te beoefenen.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie
Bij het gebruik van onze vliegwiel trainingsapparaten gedurende de revalidatiefase, blijven de fysieke conditie, de coördinatie en het spiervermogen op peil. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kinetische training de ultieme methode is om peesblessures te behandelen. De kenetic box is met name geschikt voor training van de onderste extremiteiten; de kinetic pully doet dat voor romp, armen en schoudergordel, terwijl de kinetic stix ideaal is voor de rompstabiliteit.
Dit geldt niet alleen voor sportspecifieke revalidatie, maar tevens voor allerlei andere vormen van revalidatie die niet sport-gerelateerd zijn. Flywheel (vliegwiel)-training is dé methode om veel uiteenlopende klachten snel en uitermate doelmatig te behandelen. Beperkingen die u in het dagelijks functioneren ondervindt, kunnen daarmee op korte termijn worden gereduceerd of helemaal verdwijnen.